torsdag 31 maj 2012

Compute - Ny skiva!


Compute är ett elektroniskt musikprojekt med Göteborgstjejen Ulrika Mild bakom spakarna. Jag har följt projektet från myspace-tiden fram tills idag, då den nya skivan "The Distance" precis släppts. Plattan är fylld av sköna elektroniska beats och härliga popmelodier. 

Min favorit låt med gruppen är annars, lite otippat, en svensk cover på synthbandet Page låt "Förlåt" som är med på samlingsskivan "Tiden går - En hyllning till Page". Skivan finns inte att lyssna på på nätet, men har du tur så kan det finnas något exemplar kvar att köpa på den här länken.

Låten "This is it" från nya skivan "The Distance".

Syster Ingrid Live nästa vecka på Henriksberg

Snart kommer skivan......
Men redan nästa vecka kan du höra låtarna från nya skivan live!


onsdag 30 maj 2012

Charles Hårfager - Sveriges bästa band genom tiderna?

Jag brukar alltid säga att om jag känner mig nere så lyssnar jag på Morrissey....
Fast om jag känner mig riktigt nere så lyssnar jag på Charles Hårfager!!!!!
Med låttitlar som "Undergång", "Vårt Meningslösa Jag", "Reptilens Tankar" och "Sorgens Labyrint" visade de att de tog livsfrågorna på största allvar.
Jag upptäckte precis till min stora förtjusning att alla deras gamla plattor ÄNTLIGEN finns på Spotify!




Bandet bildades 1989 av medlemmarna Fredrik Karlsson (bas), Erik Olsson (gitarr), Anders Jakobsson (trummor) John Mahrle (gitarr) och Rickard Mahrle (sång, gitarr och tvärflöjt). Erik Olsson hoppade av strax innan första albumet släpptes och började spela i Millencollin. Även John hoppade av i ett tidigt skede. Senare blev Mieszko Talarczyk gitarrist i bandet. Mieszko omkom tyvärr mycket tragiskt 2004 i tsunamikatastrofen i Thailand.

Flera av medlemmarna i Charles Hårfager var även senare med i punkbandet Krigshot och grindcorebandet Nasum.

Denna låten är för dig som hatar dansband.....

måndag 28 maj 2012

Compact Disco - Sound of our hearts.



Jag tycker att det var helt rätt att Loreen vann Euorovision Song Contest  i lördags.
Men jag kan ändå inte släppa Ungerns bidrag "Sound of hearts" med gruppen Compact Disco.


En singel med 10 st versioner på låten släpps väldigt snart (kanske redan när du läser de här) klicka här.

Euphoria på musiklektionen......

Förlåt för att jag förstörde den här låten......

söndag 27 maj 2012

Euphoria.......

Thomas Stenström albumdebuterar!


Artisten Thomas Stenström från Uddevalla har släppt singlarna "Detsamma", "Krossade Drömmar" och nu senast "Full av liv". Om ett par veckor kommer debutalbumet "Nåt annat, Nån annanstans" och han  placerar sig fint mitt i popgröten bland Anttila, Linnros, Adams-Ray, Urwitz, Krunegård, Hellström och de andra popgossarna. Jag tycker kanske inte att han har de där extra..... Ska jag vara ärlig så är det egentligen bara en låt som jag toklyssnat på! Och det är remixversionen "Krossade Drömmar - Boeoes Kaelstigen Remix" som är riktigt nice!

fredag 25 maj 2012

Lissi Dancefloor Disaster - Singing My Heart Out




Mustasch på Liseberg.

Om bara en lite stund spelar den svenska rockgruppen Mustasch på Lisebergs stora scen. Själv är jag hemma med barnen och bakar chokladbolla efter en god middag ute på altanen.
Mustasch ja! Den enda gången jag sett dem live var när de soundcheckade på Roskildefestivalen i ett utav scentälten 2002. Sångaren Ralf Gyllenhammar kan vara underhållande i lagom dos.....


Jag är inte överförtjust i bandet, men musikvideon till låten "Down in Black" är riktigt bra! Mycket actionkamera-vinklar som ger en äkta rock'n'roll-känsla. Det är den fantastiska filmskapare Ruben Östlund som gjort videon tillsammans med Niklas Allestig. Ruben ligger bland annat bakom en av mina favoritfilmer Gitarrmongot. Kortfilmsdokumentären  Låt dom andra sköta kärleken är också en riktig kultrulle där han filmar sina kompisar under deras ungkarlsliv.

Hög koolhetsfaktor på Sjöholm.........


Dagens soundtrack: David Lee Roth "Just like paradise"

torsdag 24 maj 2012

Pär Wiklund - Something Dirtier


Pär Wiklund (född 1974) har sedan 2006 komponerat till allra största delen instrumental musik inom en svårdefinierad musikstil som till största delen är instrumental.

Så inleds de första raderna på Pär Wiklunds hemsida, och jag tycker att det är en väldigt tydlig och bra beskrivning av vad Pär sysslar med. Jag skulle vilja klassa honom som en riktig gör det själv artist! Då han både skriver, spelar in och även sprider sin instrumentalmusik helt på egen hand. Pär har under åren släppt flera skivor, bland annat albumet "39 Tracks". Jag kommer spontant att tänka på de svenska artisterna Pontiak eller kanske ännu mer på Jimmy Bölja när jag lyssnar på Pärs musik. Svenska relativt okända artister som fått kämpa hårt för att nå lite framgång och som haft stora problem att bli tagna på allvar.


Pär Wiklund är skivaktuell med sin nya tvåspårs EP "Something Dirtier". Precis som Pontiak och Jimmy Bölja har jag svårt att ta Pärs musik på allvar, samtidigt som den har något som jag tycker om! Låtarna "Let's kick some ass" och "Chase that base" känns lite amatörmässiga och intressanta på samma gång. Trummbreaket (ca 2.20 in på låten) i "Chase the base" skulle kunna ha varit något som ett barn hade knapat ihop, samtidigt är det just precis det som är Pär Wiklunds signum! Jag ler brett när jag lyssnar på låtarna och ibland skrattar jag högt. Men framför allt så diggar jag till ett skönt dirtie-beat.....

onsdag 23 maj 2012

Amanda Mair - Sense (Meridians & Croquet Club Remix)


Amanda Mairs självbetitlade skiva släpps internationellt den 5 juni. I samband med detta bjuder skivbolaget Labrador på en gratis nedladdning av låten "Sense (Meridians & Croquet Club Remix)".

The Nomads på Taubescenen ikväll!

Taubescenen på Liseberg har verkligen satsat på många bra liveakter i år.
Ikväll klockan 19:00 står gamla kultrockbandet The Nomads från Solna på scenen. Gruppen har betytt mycket för den svenska rockhistorien, och de har dessutom precis släppt sin nya skiva som heter just "Solna".


tisdag 22 maj 2012

Sefyr - Ängel vid min sida

Sefyr

Jag tycker av princip inte om när man tävlar i musik.
Följande låt råkar vara med i en sådan tävling..... Men eftersom jag tycker att låten är så vacker, speciellt texten, så gör jag ikväll ett undantag. Jag pratar om Helsingborgsbandet Sefyr's låt "Ängel vid min sida".

Lyssna: Ängel vid min sida - Sefyr

ROCKPAPPAN

Grattis Morrissey på födelsedagen!

Grattis Steven Patrick Morrissey på 53 års dan!

måndag 21 maj 2012

Imperial State Electric - Pop War


Jag hörde en riktigt skön rock'n'roll låt på radion igår. Först hörde jag den bara svagt i bakgrunden och trodde att det var någon gammal låt med Sweets eller Kiss. När jag fick höjt upp radion och lyssnat ordentligt så fann jag till min förtjusning att det var Imperial State Electric's låt "Shelter in the sand". Låten finns med på deras nysläppta, tredje album "Pop War". Gruppen är från början ett projekt av Nicke Andersson (Hellacopters) på leadsång och gitarr. Han fick senare hjälp av Dolph De Borst (The Datstuns) på sång och bas, Tobias Egge på sång och gitarr samt Tomas Eriksson på trummor. Den här skivan är fylld av sköna rock'n'roll låtar, och när jag hör refrängen på deras låt "Waltz for vincent" så utrbister jag spontant i de klassiska citatet "I got a fever and the only prescription is more cowbell!"

Major Lazer - Get Free



Major Lazer är ett samarbete mellan DJ/Producenterna Diplo och Switch.
Låten "Get Free" är riktigt bra, men jag föredrar remixen "Get Free - Bonde Do Role Remix".


söndag 20 maj 2012

Vårens första dag!

Mina välartade barn leker i vårvädret.

Den här helgen har verkligen vårvädret vågat sig fram. Familjen Sjöholm har varit ute i de vackra vårvädret och njutit av varenda sekund av värme och vårlust. Låt oss avsluta denna fantastiska vårhelg med Lalehs låt "Vårens första dag".

VED - VED


Jag har en förkärlek till instrumentalmusik. Det är något speciellt att lyssna på en skiva med musik där man inte behöver lyssna på sången eller texten. Man behöver bara njuta av tonerna från en vacker melodi.
Skånska gruppen VED har precis släppt sin självbetitlade instrumentalskiva "VED". En kombination av popmusik och funk och man får nästan lite egyptiska vibbar ibland!




Fler bra svenska instrumentalskivor:
Vyn  "Riksettan"
Fint Tillsammans "En Världsomsegling"
Björn Olsson "The Crayfish"
Oddjob "Clint"
Trummor & Orgel "Out of Bounds"
Esbjörn Svensson Trio "Strange place for snow"
Bo Hansson "Sagan om ringen"
Oskar Schönning "Belgrade Tapes"


Nord & Syd's video "Min arm" - Nu på Youtube!

lördag 19 maj 2012

KICK OUT THE EPIC MOTHEF**KER!

My God Damn Territory vs. Page


Jag har hört ryktas om att kult-synthbandet Page letar efter ett skivbolag som vill släppa deras nya material. Jag vet inte om ryktet stämmer, men jag vet däremot att de nu släpper EP'n "My God Damn Territory vs Page" tillsammans med indiebandet My God Damn Territory. Skivan innehåller remixar på My God Damn Territory's låtar gjorda av Page. Den finns snart på Spotify...... Så länge får vi lyssna på dem på Youtube.







fredag 18 maj 2012

Mammas nya kille!


Frej Larsson är onekligen en aktiv artist. I år har han släppt skivor med alla sina band Slagsmålsklubben, Maskinen, Far & Son och Chechen. Och nu när den svenske rapparen Zacke släpper sin nya låt "Mammas nya kille" så är självklart Frej med på ett hörn.....

Okej då Magnus..... Har du sagt de så!

Som ett litet svar angående mitt förra blogginlägg om att Magnus Ekelund & Stålets skiva "Det definitiva drevet" lät så konstigt på Spotify......

Två bra indieplattor:

Jag fick lite färska musiktips av bloggaren Jerry Boman genom Twitter och FB igår!



Först har vi Magnus Ekelund & Stålets skiva "Det definitiva drevet" som Jerry gav 10/10 i betyg (läs här). Jag har försökt lyssna på skivan på Spotify, men det har blivit något tekniskt fel så alla låtarna utom förra singeln "Supernova" låter som smurfarna. Om du läser de här inlägget om en vecka så hoppas jag att felet är åtgärdat så att vi kan lyssna på skivan på riktigt. Medan vi väntar så kan vi lyssna på den och skratta åt hur roligt Magnus Ekelund låter när man kör hans röst på hög hastighet. Värsta helium kicken! Eller så kan ni gå in och titta på Magnus Ekelunds personliga blogg (här) en av landets roligaste vloggare!

Titta bara på de här....






Sedan har vi Avtlaletett av landets alla popband i ägandefor singular (Säkert, Vapnet, Steget, Ansiktet, Bruket, Djuret, Basutbudet, Skriet, Kriget, Familjen, Parken, Maskinen, Korallreven mfl....). Deras skiva "Ännu mera hat" låter riktigt nice! Skön indie med småroliga låttitlar som t ex "Emo är jag" och "Sms signal". En platta som gör sig bra till det matchande vårvädret....

Tack för tipsen Jerry!




Missade Tant Strul!


I går spelade Tant Strul TaubescenenLiseberg och jag var inte där.
Kanske ett av Sveriges bästa band genom tiderna spelade live i Göteborg och jag var inte där....

Jag hittade i alla fall ett fint youtube-klipp från spelningen där de framför låten "Hjortjägaren"och efter att ha tittat på den så ångrar jag ännu mer att jag inte var där!


Annars hör ju låten "Dunkat Varmt" till en av de viktigaste låtarna inom svensk pophistoria.

Grattis till alla er som var på Liseberg och såg Tant Strul igår... 
Det måste ha varit helt fantastiskt!

torsdag 17 maj 2012

Donna Summer R.I.P

Flera legendariska discodrottningar har gått bort i år, 2012. Först var det Etta James  som lämnade oss. Sedan var det Whitney Houstons tur, och idag fick vi beskedet att även Donna Summer avlidit i cancer 63 år gammal.


Donna Summer har betytt mycket för discomusiken, och ligger bakom klassiska hits som "Love to love you baby", "Hot stuff" "I feel love" och "Bad girls". Låten "Love to love you baby" är nästan 17 minuter lång och Donna stönade sig igenom större delen av låten ( tidningen Time Magazine lär ha räknat ut att hon simulerar sammanlagt 22 orgasmer under samma låt).

Hata Katten - Hata Katten

Jag älskar svensk punkrock! Korta enminuterslåtar med högt tempo och mycket energi.... Det är min melodi!
Punktrion Hata Katten släppte precis sin självbetitlade platta "Hata Katten". 16 stycken låtar på 12 minuter! Låtarna vävs in så fint i varandra.... Ett riktigt mästerverk! Alla låtar är bra men jag vill ändå flagga lite extra för "Kungälv City" och "Master Plan". Men som sagt.... Alla låtarna är bra!
Korta punklåtar har hög hållbarhet som jag brukar säga.....

Vivid Recollection "Reliefe" - Musikvideon.

Först släppte de singeln "Reliefe" och sedan kom albumet "Nova".
Nu kom tillsist videon till popbandet Vivid Recollections fantastiska låt.
Den släpptes kl 00:00 inatt men då låg jag och sov.......
Här är den i alla fall!



Tidigare blogginlägg om Vivid Recollection:
Årets poplåt kommer från Uddevalla?

onsdag 16 maj 2012

The Kingdom Of Evol featuring Freddie Wadling.

Freddie Wadling tackar ja till varenda jobb han kan få. Vilket inneburit att han på senare år medverkat på en hel del skivor som inte alls varit speciellt bra. Enligt mig bär Freddie på en av Sveriges vackraste sångröster men vad hjälper det om musiken inte är bra....


Nu har äntligen Freddie funnit tillbaka till sitt rätta sound! The Kingdom Of Evol featuring Freddie Wadling spelar precis på de vemodet och känslan som Freddies röst bär på. Musiken är som skräddarsydd för honom och frågan är om inte detta är de bästa som den gamle legendaren fått ur sig på många år! Resultatet hittar du på den nysläppta skivan "Dark Passages * Nocturnal Incidents" .


Hardcore i morrn!

tisdag 15 maj 2012

Hyper Heart - Eris



Svenska gruppen Hyper Heart släppte singeln "Eris" igår.
Gladpop gör mig glad..... Jag blir glad av Hyper Heart!

Rickard & Juvelernas första singel är här!

Jag känner något speciellt för Rickard!
Kanske inte så konstigt eftersom vi har spelat och skrivit låtar tillsammans i vårt gamla band Waterbug. Göteborgs indiebandet som vi spelade i tillsammans under den senare delen av 90-talet. Jag var redan då imponerad över Rickards fantastiska sätt att snickra ihop poplåtar på. Åren gick och vi la båda instrumenten på hyllan och bildade familjer. 
Jag startade så småningom bloggen och efter en tid fick jag ta del av Rickards första egna låtar på myspace. Då under artistnamnet Rickard Slowpoke Rodriguez! Jag har allt sedan dess följt Rickards bana från en myspace-sida utan någon riktig adress (www.myspace.com/549819329) till en artist med eget kompband och skivkontrakt. De har gått fort! På lite mer än ett år har allt hänt!


I dag släpper Rickard & Juvelerna sin första singel "Eporna, mopederna och vännerna" på skivbolaget A Westside Fabrication. Man kan fråga sig varför Rickard inte har sjungit låtar på svenska tidigare? Under alla åren som vi spelade ihop i Waterbug så envisades vi båda med att skriva popmusik på engelska. Vi gjorde det bra. Men Rickard på svenska.... Det är magiskt! Aldrig har någon svensk sångare sjungit så naket och öppet förut!  Eller man skulle kunna säga så här... Aldrig har någon popsångare sjungit om Orust förut.

Tidigare blogginlägg om Rickard:
Slowpoke Rodriguez - En gammal vän gör comeback!
Slowpoke gör det igen!
Rickard och Juvelerna.
Vi kan se fram emot intressanta skivsläpp med Göteborgsbanden framöver...
Rickard och Juvelernas debutskiva kommer....snart.

måndag 14 maj 2012

Aldrig sätta sig på tvären.....


Popgruppen Samlings låt "Aldrig sätta sig på tvären" är en viktig låt i dessa tunga tider. 
Textraden.....
Om du är den som tycker att tiden står stilla
Då borde du göra något åt din situation
Om du ser personer som gör andra illa 
Då borde du göra något åt deras situation

.... borde vara varje enskild människas motto i dagens samhälle.
Låten har precis släppts på singel i en uppfräschad remixversion. Den är från början hämtad från albumet "När mullret dövar våra öron blir vi rädda" som släpptes förra året.

Lilla Sällskapet - Fullängdaren är här!

Efter fyra fantastiska singelsläpp kom tillslut plattan!
Lilla Sällskapets albumrelease har varit efterlängtad.....




I dag framförde de sin låt "Jag vill ut" live med bara en leksakskeybaord i radioprogrammet The Voice!!! Klart sevärt.....

söndag 13 maj 2012

Synthbandet D.A.F lirar punk på nya plattan.

Visst har det alltid funnits ett sound av punk i de tyska synthbandet D.A.F's musik. Jag minns när jag gick på högstadiet och en klasskompis spelade LP'n "Alles ist gut" för mig första gången. Jag var van vid att lyssna på hederlig synthpop som Depeche Mode och Pet Shop Boys, men de här lät som något helt annat. Fast det var fortfarande bra! Jag tycker fortfarande att "Der Mussolini" är en fantastiskt bra låt, som jag fortfarande slänger på ibland.

I dag lyssnade jag på deras nya album "Ein produkt der deutsch-amerikanischen freundschaft". 22 stycken korta låtar namnade från Bild1-Bild22Hade jag inte läst att det var D.A.F som låg bakom låtarna, så hade jag trott att det var ett exprimentellt punkband som gått loss på instrumenten. Men om man anstränger sig och lyssnar ordentligt så hör man deras industrisound i bakgrunden någonstans bland de distade gitarrerna och trummorna.


Eftersom synth och punk är mina favoritmusikstilar tyckte jag att den här skivan var rolig!


Fick precis reda på att detta är en återutgivning av deras första skiva från 1979. Tänk så tokigt man kan blogga ibland......

Peter Boije och Folk - Fråga efter mig.



En nästan 6 minuter lång historia som doftar vemod, punk och popmusik. Det bjuds de på i den svenska gruppen Peter Boije och Folks nya musikvideo till låten "Fråga efter mig".

lördag 12 maj 2012

Dramaserien SUIT's sköna signaturmelodi.

Jag har inte följt den amerikanska dramaserien Suit som går på SVT1 kl 23.00 på lördagar. Jag har däremot fått till mig att signaturmelodin till serien ska vara riktigt bra! Det är gruppen Ima Robot från Los Angeles som ligger bakom låten som heter "Greenback Boogie"


Årets första Lakritspuck.

Svenska singlar från 2012.

Känner att jag ligger lite efter i bloggandet om den svenska popmusiken igen.
Får helt enkelt löpa ikapp med ett litet singelmaraton...





Jonas Lunqvist "Alla för sig"
Linnea Henriksson "Alice"
Vånna Inget "Jag ska fly tills jag hittar hem"
Popterror "40 år"
Popterror "Sommarjacka"
Love Antell "Stjärna där"
David Urwitz "Fråga nån som vet"
Andréas Grega "Om jag vore snickare"
Carolina Wallin Perez "Baby"
Magnus Carlsson "Platsen i mitt hjärta"
Albin Gromer "Så många gånger"
Jonathan Johansson "Ingenting Stort"
Kristian Anttila "Hisingen-Manhattan"
Markus Krunegård "Everybody hurts"
Norlie & KKV "Där jag hänger min hatt"
Navid Modiri "Den inre apan"
Magnus Ekeland & Stålet "Supernova"
Per Egland feat Kicki Halmos "Svårt att förstå"
Per Egland "Reptilhjärta"

Starta dagen med Mange Makers nya låt.... eller låt bli.



Det som startade som en plojgrej, med fyra unga killar från Nacka, har nu gått över till något helt annat. Efter singelsuccéerna "Fest hos Mange" och "Mange Bjuder" kommer nu Mange Makers tredje singel "Drick Den". Detta är egentligen inget jag lyssnar på, men eftersom jag jobbar på en högstadieskola har jag inget val.....

fredag 11 maj 2012

En svensk Jean Michel Jarre.


Svensk finska Sebastian Teir, eller Kebu som han kallar sig som artist, spelar instrumental retro-synth. Hans debut album "To Jupiter and back" påminner lite väl mycket om Jean Michel Jarre. Jag ska förvisso inte klaga på att han hyllar en av de största synth-legenderna genom tiderna, men influenserna går nästan över till låtstölder ibland. Lyssna t ex på slutet av låten "Basic Principles" och jämför sedan med Jarres klassiker "Oxygène part 4". Men om man bortser från dessa starka influenser är detta en bra skiva som jag med all säkerhet kommer lyssna på när jag lagar middag imorgon...

Om du gillar Kebu ska du även lyssna på:

Ett riktigt fynd på bokrean.

Hittade den här fantastiska boken superbilligt på slutrean i bokhandeln i dag. Det borde finnas minst ett exemplar i varje svenskt hem.

Springbay 2012 - Rockfestival i Stenungsund


Nu är det dags för Kulturstorm i Stenungsund igen! 
Som vanligt ordnas det en liten rockfestival i samband med detta på Kulturhuset Fregatten i Stenungesalen. Årets arrangemang går under namnet Sprinbay 2012 och äger rum på lördag den 12 april.

Insläpp kl 18:00
Entré 50 kr

På scenen står:
Chasing NeverlandThe Final TideNaked Conspiracy, Seventh Ocean, Neglected Fear [FIN], A Dead Tree Doesn't Talk och Limbo 



torsdag 10 maj 2012

Se Kents nya video nu!



Precis som videon till förra singeln "999" så är den nya videon till låten "Jag ser dig" inspelad i bandets egna studio Psykburken.

Coldplay hedrar Beastie Boys.



Bara ett par timmar efter beskedet att Adam "MCA" Yauch avlidit, framförde de brittiska rockbandet Coldpay en helt magisk tolkning av Beastie Boys stora hit "Fight For Your Right" på konsertarenan Hollywood Bowl i Los Angeles.

From Paris To Pluto.


Den svenska Electro drottningen Emmon dammar av sitt gamla indieband Paris och släpper EP'n "From Paris To Pluto EP". Emmon eller Emma Nylén som hon egentligen heter spelar synth och gitarr i Paris. De övriga medlemmarna heter Annika Mellin  (sång, gitarr, keyboard) , Mattias Svensson (bas) och Johan Efraimsson (trummor).

onsdag 9 maj 2012

La Masa Of Sweden - Release på engelska!

De gamla svenska indiebandet La Masa har jag sett ett par gånger under åren. Jag spelade själv förband till dem på en av Klubb Populärs gamla hederliga kvällar på Storan i Göteborg. En skön lycka kryper längst ryggraden när jag tänker på deras mysiga musik. Jag får även lite mysigt pirr i magen när det slår mig att det är mitt gamla X-skivbolag A Westside Fabrication som en gång i tiden signat de här bandet ( jag väntar fler intressanta releaser från A Westside Fabrication, bland annat släpper Rickard & Juvelerna sin debutsingel snart).


I morgon (torsdag 10 maj kl 22:00) ska gruppen ha releasefest för sin nya skiva. Den här gången under namnet La Masa Of Sweden och den här gången på engelska. Självklart är det samma gamla underbara skivbolag A Westside Fabrication som ligger bakom skivsläppet. Och självklart är det samma underbara Klubb Populär som håller i releasefesten (på Jazzhuset i Göteborg) .
Det är ju synd att ändra på ett vinnande koncept.....




Grattis David Gahan på 50 års-dagen!


Vi firar detta med en live-version av låten "Everything Counts" i tysk television från 1983.

måndag 7 maj 2012

Panda Da Panda - Taggtråd


Panda Da Panda, eller Thibo Girardon som han egentligen heter, släpper sin fjärde singel "Taggtråd". Han blev uppmärksammad för nakenchocken i musikvideon till "Titta när han dansar" som släpptes i fjol. Han försöker sig på ytterligare en LITEN nakenchock i sin nya video också......

Hang With Me - En Cover!

Josef Hermansson, en av medlemmarna i svenska Navet, skrev på Twitter för ett tag sen om att Robyns hit "Hang with me" från 2010 var en cover. Jag fattade först inte vad han snackade om..... Men grabben har rätt!


Den svenska artisten Pauola (Paola Bruna, som i dag är programledare i radiokanalen Metropol) slog igenom stort i Sverige 2002 med skivan "Stockcity Girl". Skivan producerades av hennes dåvarande pojkvän Klas Åhlund. Jag köpte skivan själv och lyssnade mycket på den. Det komiska är att jag aldrig tidigare reflekterat över att hennes låt "Hang with me" är samma låt som Robyn fick en hit med. Fast de låter ju ganska olika.....