torsdag 21 juni 2012

PopPappan tar semester...


Passa på att sommarläs lite andra bloggar under tiden:
Turist i tillvaron (sirling.blogspot.se)

The Embassy är tillbaka....


Den klassiska, svenska indieduon The Embassy gör en oväntad men mycket varmt välkomnad Comeback. Singeln "Roundkick" håller definitivt indimåttet med deras tidiga plattorna "Futile Crimes" och "Tackling".

Zombiekrigs nya skiva är här!



Jag skriver aldrig om hårdrock i bloggen.... med några få undantag.
Svenska metalbandet Zombiekrig är ett utav undantagen. Jag fullkomligt älskade deras förra platta "Undagntagstillstånd",och nu har jag precis börjat lyssna igenom deras sprillans nya skiva "Den vänstra stigen ljus".

Chechen - EPA

Medan Frej Larson roar sig med att glida runt på diverse sommarfestivaler och skjuta ut golfbollar i publiken med sitt musikprojekt Far & Sonså roar jag mig med att lyssna på Frejs andra musikprojekt Chechen som precis släppt singeln "EPA".


Jag hade förövrigt en riktigt läcker 
EPA framför mig idag på vägen.

Den officiella pridelåten.


Lena Philipsson gör den officiella Stocholmpride-låten 2012. "Du följer väl med?" eller kanske ännu bättre "Du följer väl med? soundfactory Pride Remix". Jag önskar att jag också var gay och fick stuffa runt till den här låten på Stockholmspride, men man kan ju inte få allt.....

måndag 18 juni 2012

Söder - Vad ska du bli?


Idag släppte gruppen Söder (med ett förflutet i Tuk Tuk Rally, Åka Bil, Nittonhundratalsräven och Inferno) en stillsam tolkning av Ebba Gröns klassiker "Vad ska du bli?". Låten kommer att finnas med på deras album "Exorcism" som släpps i höst.



I dag släpper Familjen sin nya singel!



Äntligen! I dag släpper Familjen sin nya singel "Vi Va Dom"

söndag 17 juni 2012

Sverige vann igen!!!!!!!!!!!



För så var det väl..........

Ny grym video med svenska discoindie-bandet MOMOFOKO.


Flygplan, tårtor, mjukisdjur och dockskåp har sprängts i bitar. 28 skådespelare, 23 scener och 14 inspelningsplatser har avverkats och resulterat i en storslagen musikvideo, gjord av Marco Padoan och Martin Lang.

onsdag 13 juni 2012

Acid House Kings goes Italodisco!?


En ny remixversion av Acid House Kings låt "I just Call to Say jag älskar dig - Saw Remix på Dixon", i bästa 80tals-discostil, släpps lagom till sommarlovet. En doft av solkräm kombinerat med värme, sol och bad i ett par Rayban glasögon och ett par blommiga badbyxor. En bild som växer fram när jag tänker på sommar och Italodisco.

tisdag 12 juni 2012

Pet Shop Boys - Ny låt och ny musikvideo

Mina barndomsidoler Pet Shop Boys släpper nya singeln "Invisible"  med en vacker musikvideo till. Inte direkt den gladaste, popigaste eller synthigaste låten de har gjort. Men en riktigt skön och stämningsfull ballad. I september beräknas deras nya album "Elysium" släppas.

Lasse Franck - Dagens (årets?) svenska album.

Kan detta vara en kandidat till årets svenska album?
Jag har inte lyssnat in mig ordentligt för att kunna uttala mig om det ännu.
Men detta är onekligen en mycket intressant platta......

Lasse Franck "Lilla Svärje"


söndag 10 juni 2012

Livet är en loppis - En film för alla sanna skivsamlare!



Med tanke på dagens tidigare blogginlägg, eller med tanke på mitt stora intresse för att shoppa LP-skivor på secondhand, visar jag denna fantastiska dokumentär "Livet är en loppis". Jag är inte i närheten av så stor samlare som killen på filmen, men jag känner ändå igen mig i flera av scenerna. Jag tycker att du ska ta dig tid och se hela den här fantastiska dokumentären.

Fyndade svenska synthpopduon Smiles singel på Andra Långgatans Skivhandel.


I fredags var jag på ännu en sån där shoppingrunda på Andra Långgatans Skivhandel i Göteborg. Jag går aldrig tomhänt ut ur den butiken. Jag hittade en hel del fynd den här gången också! Framförallt så blev jag väldigt nöjd när jag hittade den svenska synthpopduon Smile's singel "Welcome to this world (Born in the 90's)". Singeln släpptes på Virgin Records 1993, så vitt jag vet så är detta den enda skiva som duon släppt. Medlemmarna Anders Hjelmtorp och Peo Nylén nöjde sig med denna fantastiska låt (samt andra spåret "Late one night I started to cry"). Soundet är förövrigt inte helt olikt Pet Shop Boys.


Jag var tvungen att Googla på medlemmarnas namn för att få lite inblick i vad de sysslar med idag. Båda verkar fortfarande arbeta inom musiken, fast jag vet inte om de spelar i några band. Anders Hjelmtorp är tydligen verksam inom Export Music Sweden och Peo Nylén inom Scandinavian Songs . Jag hittade även Peos gamla myspacesida (klicka här).

Tyvärr hittar jag inte låten någonstans på internet. 
Men den rullar däremot runt, konstant hemma i min gamla CD-spelare!

Lissi Dancefloor Disaster - Singing my heart out (remixerna)


Jag slängde upp videon till Lissi Dancefloor disaster's nya låt "Singing my heart out" i bloggen för ett tag sen. Nu har jag även blivit varse om de fina remixerna som släpptes i samband med singeln: "Singing my heart out - Le Prix Remix" och "Singing my heart out - Den Svenska Björnstammen Remix".


lördag 9 juni 2012

Heja Danmark!



Att Danmark precis slog Holland med 1-0 i fotbolls EM är naturligtvis en riktig skräll!
Jag, som popnörd, tänker förstås direkt på Danmarks gamla fotbollslåt "Re-Sepp-Ten" med VM Holdet från fotbolls VM 1986. Eller "Vi er røde vi er hvide" som vi svenskar brukar kalla den. Helt klart den bästa fotbollslåt som gjorts i internationella sammanhang, tätt följd av New Orders "World in Motion" . Vi får verkligen hoppas att inte England får anledning att spela den låten nästa fredag...... Även om den är väldigt bra!

Vad är det för skillnad på The Berndt och Theo Berndt?


Ska man vara konkret och tydlig så är skillnaden egentligen bara bokstaven O.
Annars är det exakt samma band och samma medlemmar som förut:

Emil Lundin - Vocals & Guitar
Linus Lundin - Shouts & Bass
Fredrik Johansson - Shouts & Guitar
Oscar Rydelius - Shouts & Drums
Rasmus Andersson - Keyboard

2010 släppte Göteborgs popbandet  The Berndt sin debutskiva "Gbgb" som enligt mig är helt fantastiskt bra, speciellt låten "Indeep". Kritiker och journalister roade sig mest med att skriva om hur fult gruppens namn var. Jag vet inte om det är därför som gruppen la till bokstaven O i sitt namn. 
För nu, 2012 släpper Göteborgs popbandet Theo Berndt sin uppföljare "F.e.a.r.s" som också är helt fantastisk bra. Om de inte blev uppmärksammade för sin ljuva gitarrpop på förra plattan, så hoppas jag verkligen att de blir de nu. Singlarna "Supersized" och "It's Complicated" är riktigt bra.

fredag 8 juni 2012

Helm - Passenger



Här får ni synthprojektet Helms nya musikvideo "My Passenger".
Ha en skön fredag!

"He'll break up with you when summer comes" - Vilka sommarkänslor!

Den Danska sångerskan Fallulah, eller Maria Apetri som hon egentligen heter, slog igenom stort med albumet "The Black Cat Neighbourhood" i fjol. Jag hittade precis en ny låt med henne i en helt fantastisk liveupptagning på Youtube. Man hör både på musiken och naturljuden i bakgrunden hur sommaren bryter sig fram i Danmark! Låten "He'll break up with you when summer comes" är ett smakprov på hennes uppföljare som inte kommer förrän nästa år, men du kan redan nu ladda ner låten gratis på hennes hemsida (här). Fallulah är verkligen helt fantastisk! Eller som en dansk skrev på facebook:
Hendes stemme får ordene: 'You motherfucking asshole' til at lyde som smukke ord ♥


torsdag 7 juni 2012

Ny singel med Jens Lekman!

Jag kommer ihåg första gången jag hörde låten "Black Cab" med den då okända artisten Rocky Dennis på radion, tidigt en morgon 2003 när jag åt min frukost. Jag köpte låten som fanns med på femspårs EP´n "Maple Leaves". På skivomslaget stod det att Rocky Dennis egentilgen hette Jens Lekman. Jag läste senare om honom i en poptidning, Kortedala killen som gjorde allt själv! Han släppte senare EP´n "Rocky Dennis" där bland annat låten "Jens Lekman's farewell song to Rocky Dennis" fanns med. Sommaren efter såg jag honom på Acceleratorfestivalen på Trädgårn i Göteborg.


I dag känner väl alla till den världskända artisten Jens Lekman! Han har gjort flera lyckade turnéer i USA och har släppt de två bejublade studioalbumen "When I Said I Wanted to Be Your Dog" och "Night Falls Over Kortedala" samt samlingsskivan "Oh You're So Silent Jens". I september släpper han sitt tredje studioalbum, fast redan nu kan du lyssna på hans nya singel "Erica America". Den svenska indiekungen är tillbaka!

Daniel Gilbert på Taubescenen ikväll!

Den fantastiska följetongen  Bra band som uppträder på Taubescenen på Liseberg fortsätter! Efter Tant Strul, The Nomads och Sator är det i dag (torsdag den 7 juni kl 19:00) dags för Daniel Gilbert att äntra Taubescenen. Daniel är en riktig rockprofil i Göteborg med band som Broder Daniel, Håkan Hellström och Augustifamiljen på sin meritlista. 2009 släppte han sin soloskiva "New African Sports, soul Café No 1" och alla väntar förväntasnfullt på att uppföljaren ska släppas. För bara en månad sen släpptes singeln "Eporna, Moperna och Vännerna" med popgruppen Rickard och Juvelerna som Daniel producerat.






Dagens soundtrack: Håkan Hellström "Hurricane Gilbert"







onsdag 6 juni 2012

Helt galen konsert med Syster Ingrid på Henriksberg igår!

Late Night Club på Henriksbergs takterrass 5 juni 2012.
På scen: Syster Ingrid, Hanna Smallbone och Endorfine

Det är svårt att recensera, eller på något sätt analysera, sin egen konsert....
Därför säger jag bara följande om gårdagens gigg på Henriksberg med Syster Ingrid:

Efter att ha gjort sönder en mikrofonsladd, kvaddat ett mikrofonstativ, hällt ut en flaska vatten på den fina mattan på scengolvet, skrikit sönder rösten totalt och röjt så mycket att jag i sista låten fick tunnelseende och fick lägga mig på golvet en stund... så känner jag mig riktigt nöjd med gårdagens konsert.






Kvällen i övrigt

Syster Ingrid i väntan på att få komma in.

Syster Ingrid i väntan på att få soundchecka.

Vackraste sångrösten denna kväll bar Hanna Smallbone på.
Ingen utav klubb-besökarna lämnades oberörd utav hennes
vackra sång. Helt magiskt! Riktigt vacker och skön indiepop.

Killarna i Endorfine värmer upp i logen. Till vänster ser vi deras
VD Anna Johansson (känd som bloggerskan Annas Klubbland)

Endorfine spelade punkrock a la blink-182, Green Day
NOFX, Sum 41. Riktigt tight och fett! Lyssna på deras
nysläppta skiva "Erections in the sand".

Till sist:
Som ett försök att svara på frågan, som dök upp igår efter Syster Ingrids gigg, 
om jag har ADHD?
-Jag vet inte! Jag har aldrig testat mig, men tanken har slagit mig själv ibland att jag kanske har någon släng av någon bokstavskombination. Så det är inte omöjligt....

En dag vid havet!

Efter gårdagens galna spelning på Henriksberg med Syster Ingrid, kändes det skönt idag att åka ut till havet med familjen och fiska krabbor och bara vara pappa.....





Klicka på bilderna för att få dem större.

söndag 3 juni 2012

Två dagar kvar........

Två dagar kvar till Syster Ingrids första livespelning på över ett år....


Läs mer här

Olof tar de hela med ro.

I går körde vi genrepet med Syster Ingrid inför tisdagens gigg på Henriksbergs Takterrass! 
I dag har jag fortsatt mitt arbete med att få klart Syster Ingrids skiva. Ansökan om bolagskod för ISRC står på schemat. Måste dessutom gå via posten..... Tusen grejer som måste fixas innan allt är klart. Skivreleasen känns sjukt långt borta just nu, fast den egentligen kanske är här om bara några veckor!
Som grädde på moset har jag dessutom fått ringa runt till de andra banden som ska spela på tisdag och kolla  vilka som ska ta med baslådor, trumset och toppar osv. Och allt detta gör jag bara för att jag tycker det är så vansinnigt roligt att skrika i en mikrofon.....

Att jag har ett jobb och två barn som jag ska sköta om känns just nu väldigt avlägset.
Eller att jag ska springa Blodomloppet i Göteborg imorgon.......

Är man PopPappa så är man!

fredag 1 juni 2012

Tandem Sky (Magnus Carlssons nya band).


Kolla in Magnus Carlssons nya band Tandem Sky!
Vi snackar Weeping Willows-Magnus och inte Alcazar-Magnus....
Lyssna på nya EP´n "Hurricane"

Sator på Taubescenen ikväll!

Det är mycket som händer i Göteborg ikväll!


Taubescenen på Liseberg fortsätter att bjuda in gamla klassiska, svenska band som hjälpt till att skriva den moderna, svenska  rockhistorien. Den här gången är det Sators tur!
Lyssna in dig på deras klassiska 90-tals plattor "Slammer" (1988) "Stock Rocker Nuts" (1990) "Headquake" (1992) "Barbie-Q-Killers" (1994) "Stereo"  (1995). Ta sedan spårvagen till Liseberg och sätt dig tillrätta på en skön pall vid Taubescenen. För kl 19:00 (den 1 juni) smäller de!

Jag tycker fortfarande att "I wanna go home" är en helt fantastiskt bra poplåt!

Planet R på HBTQ-Festivalen ikväll!


I dag (fredag den 1 juni kl 19:30) spelar den genialiska synthduon Planet R på Stora Scenen i Regnbågsparken på Trädgårn. Helt gratis dessutom!