söndag 30 september 2012

Webradiokanalen Radio Andra börjar sända på FM-bandet!








Från och med imorgon ( 1:a oktober) kommer webradiokanalen Radio Andra att börja sända på FM-bandet. Radio Andra spelar alla typer av indiemusik... Gammalt som nytt!

Lyssna på Radio Andra på nätet här

lördag 29 september 2012

Not Lars - Stämningsfull synthmusik.

Not Lars på Parken i Göteborg den 28 september 2012

Not Lars skapade en vacker stämning på Parken igår

I går gjorde soloprojektet Not Lars sitt försa liveframträdande på Parken i Göteborg. Jag pratade med Lars på herrtoaletten en stund innan det var dags att gå på scenen. Han var mycket nervös och sammanbiten. Fast jag kan trösta dig med att det lät helt fantastiskt bra! Hela framträdandet var mycket stämningsfullt och genomtänkt.

Jag kommer att lägga upp mer bilder från kvällen längre fram.
Så länge får vi njuta av Not Lars fantastiska låt "Worry".

torsdag 27 september 2012

Jag, Not Lars, Mars TV och We Are The Eyes lirar gratis för er imorgon!





Det är dags för synth och tacos igen!
Wonderland Records & Annas Klubbland presenterar Indie-AW Synthedition!
I morgon (fredag den 28 september) på Parken (Vasagatan 43) i Göteborg blir det synth-afterwork. Det bjuds på tacobuffé, det är gratis inträde (20:- garderob) och det bjuds på sköna liveakter!

Fasta tider för kvällen:

Öppnar 18:00
Tacobuffé 18-20
Öl/vin/cider 39:-

På scen:

19:30 Not Lars - Världspremiär, första giget ävvöörr!
20:10 We Are The Eyes - Götets synthiga Joy Division!
20:50 PETER SJÖHOLM - Nu med ny singel!
21:40 MARS TV - Nu med bra ljud!!

23-snåret : Vi avrundar tidigt- mätta, glada och lite salongs!


Jag är grymt laddad inför morgondagens gigg!

IDOLBILD (på allmän begäran)

tisdag 25 september 2012

Psynk - När Människor Störs

Kanske årets vackraste sång: Psynk "När Människor Störs"
Och nu med en väldigt vacker musikvideo till!


Du ville ge vad du hade fått: drömmen om musiken
Men den som drömmer blir besviken

Petra Marklund - Händerna mot himlen


Tror du att du och jag kommer att leva länge än?
Det tror inte jag...

måndag 24 september 2012

047 släpper singel!


Mitt favoritbadn 047 släppte de tre singlarna "Let you go", "Everything's fine" och "Keep it to yourself" från det fantastiska albumet "Elva" förra året. Nu ett år senare släpper de en singelversion på sin isntrumentallåt "Trekker" från samma platta.

När det regnar borde man gå ut.......


Musik har alltid haft en läkande effekt på mig! De sista dagarna har jag känt mig riktigt nere... Men när jag idag satte på Peter Moréns nya skiva "Pyramiden"samtidigt som jag promenerade ner till bussen, och fick höra den första textraden i låten  "Erik M. Nilsson" hände det verkligen något med mig....

När det regnar borde man gå ut och känna att man lever...

Det blev så otroligt vackert och stämningsfullt på min promenad i morgonljuset, där jag gick alldeles ensam på vägen. Hela första versen bjuder på flera fantastiska textrader gripna ur vardagen. Som t ex Kanske ringa en vän, dricka kaffe igen och även Kanske baka ett bröd, sörja nån som är död.

Första spåret på Peter, Bjorn and John's sångares tredje soloalbum har verkligen fått mig på bra humör. Tack Peter! Förövrigt är hela skivan riktigt bra. Fast jag flaggar som sagt lite extra för första spåret.....

lördag 22 september 2012

Peter Sjöholm - Normal (Live i vardagsrummet)

Friends of Dorothy med flera spelar på Henriksberg ikväll!


Svenska punkbandet Friends of Dorothy har släppt de två EP skivorna "No Sex On Paul Fashion Street" och "Too Perverted For Sex". Sångaren Paul Fashion levererar fyndiga texter till tunga punkriff. 

Ikväll (Lördag 22/9) spelar de live på  SHOWDOWN (Henriksbergs Takterrass).

Öppet:20.00-02.00
Happy Hour: 20.00-22.00
Entré: 100 kr hela kvällen

På scen står även Mark Sultan (Can) och Trio Malm...

fredag 21 september 2012

Markus Krunegård - Vi dansar bättre utan kläder.


Markus Krunegårds nya låt "Vi dansar bättre utan kläder" hade radiopremiär i P3 i början på veckan. Enligt mig är det en av hans bästa låtar någonsin! Fast jag har ju alltid varit sjukt svag för svensk pop med syntbas.....
Du kan lyssna på nya låten på Musikbyrån här

Vi dansar bättre utan kläder så är'e så är'e så är'e

fredag 14 september 2012

Fredagsdansen!


Adrian Lux gör en skön remix på The Presets låt "Ghosts"

Katten Röv (en fredag-party-starter)


Det går rykten på Facebook att det otroligt hemliga bandet Katten Röv ska spela på Liseberg kl 20:00 ikväll. Jag sprider gärna dessa rykten vidare även om det skulle visa sig vara osanna...

torsdag 13 september 2012

Familjen - Allt på rött

Jag har följt Familjen (Johan T. Karlsson) sen han hade sin första Myspacesida. Jag minns hur jag rippade låten "Ivanhoe & Rebecca" (senare omdöpt till "Det snurrar i min skalle") från Myspace och hade med på en av mina egna blandade CDR skivor. Det har hänt mycket sen dess! Familjen har hunnit släppa de två albumen "Det snurrar i min skalle"  och "Mänskilgheten". Han har varit förband till Kent, varit med i reklmafilm och blivit allmänt folkkär. I dag lyssnade jag på Familjens tredje album "Allt på rött" för första gången. Och jag gläds över hur grymt mycket han har utvecklat sitt sound sen första skivan!


Soundet är riktigt fett! Hela albumet varvas med feta beats och sköna popmelodier. De underbara synthslingorna avlöser varandra och när man tror att det inte kan bli bättre kommer instrumentallåten "Mönster" som en fet smäll i ansiktet. Jag är tvungen att spela den fem gånger irad och vill ändå inte sluta dansa.... Den här plattan kommer att gå varm i stereon framöver och jag är helt säker på att jag kommer att upptäcka nya favoriter varje dag!

onsdag 12 september 2012

Admiral P - Norsk reggae.


Mina elever på jobbet brukar möta mig med olika svenska hip-hop låtar från sina smartphones när de möter mig i korridoren. Jag har kontrat på sista tiden med att spela upp den norske rapparen Admiral P's låt "Kallenavn" för dem. De har (hör och häpna) gillat låten! Inte konstigt alls.... Admiral P toppar förövrigt topilstorna i Norge.

tisdag 11 september 2012

Sommaren är slut.....

Men jag tillbringar sista dagen på stranden tillsammans med Henric de la Cour.

måndag 10 september 2012

söndag 9 september 2012

Råskog bjuder på spelglädje på nya plattan "Rädd under bron"

Göteborgs bandet Råskog har lyckats ratta in ett riktigt skönt grundljund på sitt debutalbum "Rädd under bron". Ett skitigt sound som samtidigt är naket och rakt på. Råskog spelar svensk indierock, fast jag tycker att det även doftar blues, folkrock och till och med lite jazz emellanåt. Deras låtar lämnar stora utrymmen till långa instrumentalpartier, där de passar på att leka fram härliga solon och sköna mellanspel.


Det som gör den här skivan så bra är just det fantastiskt sköna inrattade gitarrsoundet. Som i t ex låten "Lårmuskeln" eller framför allt  "En sommarmorgon". Drömska gitarrslingor som lämnar utrmymme för lyssnaren att drömma sig bort och glömma vardagen en stund, innan sångaren tar ton börjar sjunga igen.

Låten "Du står framför en blå tavla i Louisiana" känns annars som gruppens hit. En klassisk rak poplåt, fast även den lämnar utrymme för musikerna i bandet att leka.

Råskog är:
Karl-Oskar Hedberg, sång och gitarr
Peter Johannesson, bas
Martin Berg, gitarr
Felix Collin, trummor

fredag 7 september 2012

Mera Danskt!!! - Hej Matematik (Videon)

Flera bra danska elektroniska singelreleaer just nu!!!
Först Thomas Holms sköna "Byen Kalder" och sedan Hej Matematiks "Sikke en fest".
Musikvideon till Hej Matematiks senaste låt är precis så bra som de brukar vara...

 

Thomas Holm "Byen Kalder" - Kökken Session


För några veckor sen släppte min Danska synth-husgud Thomas Holm sin nya singel "Byen Kalder" (läs här). Precis som jag gjorde en Kökken Version (Köks version) av min låt "Radhus" för några år sen, så har Thomas gjort en alldeles enastående vacker Kökken Version av "Byen Kalder".

onsdag 5 september 2012

Two Trees "Lucky now" (Ryan Adams cover)


Den svenska folkpopduon Two Trees, bestående av Charlotta Frostensson Brolund och Fride Hanberger, bjuder på en enastående vacker tolkning av Ryan Adams fantastiska sång "Lucky now".

Lyssna och njut!

tisdag 4 september 2012

Hej Matematik - Sikke en fest


Före detta Aqua-medlemmen Søren Rasted och hans brorson Nicolaj Rasted fortsätter att producera dansk elektronisk popmusik under namnet Hej Matematik. Nya låten "Sikke en fest" är helt okej, fast jag tycker fortfarande att deras debutalbum "Vi burde ses noget mere" är en riktig klassiker. 

Detta är tredje singeln som duon släpper i år, och man skulle kunna tänka sig att de sitter och trycker på ett helt album..... Den som lever får se!

Rickard, Stjärnorna och Juvelerna


Efter succélåten "Eporna, mopederna och vännerna" släpper idag popgruppen Rickard & Juvelerna singeln nummer två "Stjärnorna och Juvelerna". Sångaren Rickard Nilsson fortsätter att mässa fram sina ljuvliga texter om kärlek, känslor och livet i almänhet på sin charmiga Göteborgs-Springsteen-dialekt.

Snart kommer ett helt album att släppas och jag väntar mycket förväntansfullt...

måndag 3 september 2012

Varför kan jag inte få båda två!!?


Ännu en samlingskiva med Turist i Tillvaron är släppt - "Turist i Tillvaron vol 4".
Jag gör en liten kullebytta på golvet av glädje när jag läser att Le Muhr står med i låtlistan! Låten "Varför kan jag inte få båda två!!?" bjuder på den där sköna blandningen av punk och synth som bara denna underbara sextet kan åstakomma. Tjo-ho!

En annan bra låt som är med på skivan är Gamla Pengar's låt "En vacker grav".



lördag 1 september 2012

Moa Lignell - Whatever they do


Jag gillar Allingsås tjejen Moa Lignell's låt "Whatever they do".
...Även om ackordslingan i introt påminner starkt om Ulrik Munther's låt "Soldiers".

Page Live ikväll....... och Mars TV!

Eddie Bengtsson, Jag (Peter Sjöholm) och Marina Schiptjenko
Ikväll kl 18:00 spelar den klassiska synthduon PageElectronic Summer i Göteborg. Eddie Och Marina kommer garanterat att bjuda på en ren hitparad.... och vi kan nog räkna med en och annan dansande man i publiken.

Så här lät de för nästan 30 år sen



Jimmy Waljenäs, Jag (Peter Sjöholm) och Mathias Jönsson
Som om inte detta vore nog så kommer även synthduon Mars TV att spela samma kväll och på samma scen kl 20.00. Jag är fortfarande väldigt förjust i deras singel "Reminisce" som släpptes 2009. Jimmy och Mathias är grymt laddade, i alla fall om man ska tro deras facebook uppdateringar...


Båda dessa banden är grymt bra!