onsdag 31 oktober 2012

För Stor - Kolla videon!

Den svenska duon Lilla Sällskapet har varit kända för att göra lite
halverotiska musikvideos till sina låtar som t ex "Genova" och "Morgonen efter".

Deras syskonband, den svenska duon Ansiktet, har också fastnat lite i det
temat som i videorna till "X" och "Äckligt"... Och nu även den senaste låten "För stor"...

tisdag 30 oktober 2012

Elliphant!!!!!!!!!!


Nej, inte Elefant.... utan Elliphant kallar hon sig!
Det elektroniska musikprojektet som
Stockholmstjejen Ellinor Olovsdotter ligger bakom.
Frågar du mig så är det här klart intressant.....

Lyssna på hennes självbetitlade  EP här:

måndag 29 oktober 2012

Morten Harket - I'm the one


Jag och Not Lars (Lars Netzel) satt och pratade om vår kärlek till popgruppen a-ha, innan våra spelningar på Parken förra månaden. Vi var båda stora fan till den norska trion i våran barndom och vi satt och droppade låttiltar för varandra, samtidigt som vi båda var sammanbitna inför våra gigg. Efter att jag sett gruppen framföra låtarna "Take on me" och "Train of thoguht" på svensk TV (tror att det var TV-programmet RAZZEL) var jag helt såld efteråt. Jag fick deras fantastiska album "Hunting High and Low" i 11-års present samma år... och jag tycker fortfarande att det är en grymt bra platta!

Det är roligt att kunna säga att sångaren Morten Harket fortfarande släpper bra musik. I våras tipsade jag om hans engelska tolkning av Kents "Kärleken Väntar" eller "Burn Money Burn" i bloggen (läs här). Och i dagarna blev videon till hans nya singel "I'm The One" klar.

Båda låtarna är hämtade från 

torsdag 25 oktober 2012

Bat For Lashes - Marilyn

Visst kan musikvideon till Bat For Lashes låt "Marilyn" tyckas vara simpel.....
Men det är något magiskt som händer när gräsmattan tänds upp ca 1.10 in i videon.


Andra vackra namnlåtar av/med Bat For Lashes:

onsdag 24 oktober 2012

Gud va skönt sommarn är över......

Min absoluta favoritlåt om sommaren är The Galéns fantastiska låt "Sommarn är över". The Galéns var ett utav Bob Hunds alla sidoprojekt, där bl a Johnny Esssing spelade synth och Mats Andersson spelade gitarr. Jag såg en oförglömlig spelning med gruppen, som förband till Stereo Total, på Trädgårn i Göteborg våren 2003 (läs mer här).

måndag 22 oktober 2012

Yohio - En vanlig kille från Sundsvall...


Jag satt i väntrummet på Hudkliniken på Uddevalla lasarett i dag och tittade på Nyhetsmorgon på TV4. En söt litet "manga tjej" satt med i studion. Blond och välsminkad med ett gulligt litet leende på läpparna. När programledarna började prata med henne förstod jag att det var en kille. Han berättade att han var 17 år och kom från Sundsvall. Han kallar sig för Yohio och satsar stenhårt på att lansera sig i Japan. i Sverige vet jag inte om så många känner till honom. En äldre kvinna som satt längre bort i väntrummet stirrade lite extra mot TV-skärmen och frågade: 
-Är de en karl? 
-Ja, svarade jag.

Yohio spelar gitarr och sjunger. Hans musik är ganska punkig (visual rock tror jag att just den här genren kallas) och det blir en fin kontrast när han uppträder råsminkad i sin gulliga mangaklänning. Jag gillar de här!

Lyssna på hans EP "Reach the sky"

söndag 21 oktober 2012

torsdag 18 oktober 2012

100 000 sidvyer!!!

Jag hinner knappt skriva i den där bloggen längre......
Men folk tycks fortsätta läsa den i alla fall!


Tack ni som läser!/Peter









Ledmotivet till Lycka till och ta hand om varandra

Den senaste filmen jag såg på bio var Ice Age 4.... Det slog mig häromdagen att det var på tok för längesen som jag såg en film på bio utan mina barn. När jag såg trailern till Jens Sjögrens långfilmsdebut "Lycka till och ta hand om varandra" (se trailern här) så blev jag riktigt sugen att gå på bio.

Jag har alltid varit imponerad av Jens Sjögrens olika projekt, ända sedan han hade matlagningsprogrammet Superklasse tillsammans med Sebastian Hedin i TV4 hösten 2002. Samma underbara duo hade även programmet Stor i Japan på TV6 hösten 2008. I programmet skulle de försöka bli kända i Japan på kort tid. Under denna underbara serie startade Jens och Jesper sin egen popduo Man in Band. Jens har annars under åren skapat måttliga framgångar med sitt band Bring me the fucking riot... man. Bandet beslöt i somras att lägga ner efter avskedsturnén de hade i samband med sista skivan "Solidarity died and so did I"



Ledmotivet till Jens nya film heter "In genom mörkret" med gruppen Helvete. Helvete är ett projekt bestående av batteristen Per Nordmark (Badhands, Fireside, Kriget mm) och Jens Sjögren förstås! sångerskan Sibille Attar är också med och gästsjunger i denna vackra sång. Musikvideon bygger på klipp från filmen "Lycka till och ta hand om varandra".

lördag 13 oktober 2012

Videoinspelning till "Normal"


Anderds och Boman letar efter bra platser i Stenungsund 
där vi kan filma videon till min låt "Normal".

Anders har hittat den perfekta radhusmiljön.

Jag fastnar på bild.


Jag blev filmad på lekplatsen också.

Och ett litet synthsolo...

Helt naturligt att gå runt med en kamera på 
huvudet på Stenungstorg en lördag eftermiddag. 

Anders placerar kameran för nästa scen.

Boman tog sitt jobb som assistent på största allvar.

En avancerad utrustning till en påkostad musikvideo.

Anders har fullt upp.

Moogen får självklart också vara med.


Du kan snart avnjuta videon på youtube...