lördag 29 december 2012

Du vet väl om att City har bytt namn till Hundhimlen...


Mitt gamla smyg-favvo-band City har bytt namn till Hundhimlen!

Alla deras gamla hits finns kvar på youtube.....
De har bara bytt namn på bandet!



fredag 28 december 2012

Zombiekrig gör sin sista spelning ikväll...

Zombiekrig









 
Jag har alltid stått på syntharnas sida i kriget mellan syntharna och hårdrockarna!
Så har det alltid varit..... fram tills jag hörde Zombiekrig för första gången.
När deras trashmetal på svenska strömmar ut ur mina stereohögtalare, glömmer jag bort allt jag tidigare sagt om min kärlek till elektronisk popmusik. Då är jag så jävla mycket metal!!!!

Det finns flera band som har försökt göra thrash på svenska. Nästan alla känns, i mina öron, lite på skoj. Det är bara Zombiekrig som har lyckats behålla vemodet, hårdheten och den äkta metalkänslan i sin musik. Jag har följt gruppen sedan de släppte sina första låtar på Myspace fram tills idag. De har hunnit släppa de två albumen "Undantagstillstånd" och "Den vänstra stigens ljus". Jag hade lyckan att få se gruppen live på Brewhouse i Göteborg för ett par år sen. En helt fantastisk och tung upplevelse som jag inte kan likna med något annat jag har sett.

Jag räknar med att få uppleva något liknande ikväll..... fast tyvärr för sista gången. Zombiekrig har nämligen meddelat att deras konsert på Sticky Fingers ikväll (fredag 28 december 2012) blir deras sista! De spelar på Scorched Tundra Festival ihop med ett gäng andra hårdrocksband. Jag kommer att vara där enbart för att se Zombiekrig!


Sångaren Axel skickar en hälsning på gruppens facebooksida:

Tack Zombiekrig och tack alla headbangande dårar för tre fantastiska år av thrash på svenska! Det har varit smått overkligt att se en idé gå från replokalsriff till allsångsarmé på så kort tid, och självklart kommer jag sakna er. Jag vet att vi skapat något tillsammans som betyder mer än jag fattar för fler än jag tror. Inför detta känner jag stor ödmjukhet, och minnen från våra spelningar värmer inuti resten av livet. Men ett budskap kan uttryckas på fler sätt än genom musik. Jag fortsätter mitt upplysningsarbete genom måleri, bilder och symboler. Håll ögonen öppna och ryggen rak - det är dags att tutta på allting och börja om igen. Stay black. Rösta aldrig på Sverigedemokraterna. Tack för mig.


Tidigare inlägg om Zombiekrig:
Flickidoler och skäggiga män med hästsvansar.
Zombiekrig (en fredag-party-starter)

Ikväll ska vi headbanga!!!

torsdag 27 december 2012

onsdag 26 december 2012

Snakethread - Chapter 2


Efter lång tystnad i bloggen kommer här den mycket udda låten "Chapter 2" med Snakethread (en experimentell elektronisk producent från Ormtråd).

måndag 17 december 2012

Laserbov - Cutters EP

Vad passar inte bättre en mörk kall decemberkväll än att sätta på Laserbovs nya EP "Cutters EP" på högsta volym...

Fibes, Oh Fibes - Cerahtonia



Fibes, Oh Fibes nya singel "Cerahtonia" hittar du flera sköna versioner och tolkningar av låten.

Bland annat så har Magnus Hansson alias Maybe Canada gjort en helt fantastisk tolkning, inspelad direkt i vardagsrummet. "Cerahtonia - Maybe Canada Version".

Dessutom gör Matti Ollikainen från Franska Trion en svensk version som inte liknar nånting annat jag tidigare hört. "Cerahtonia - Matti Ollikainen Version".


onsdag 12 december 2012

måndag 10 december 2012

iOktember - This reflection bears no resemblance



iOktember har hållit till i en replokal i det gamla mentalsjukhuset i Fruängen och vi sjunger mest om kärlek, död och mediciner. För vad ska man sjunga om annars?

Så skriver Stockholms-sextetten iOktember i sitt pressutskick i samband med att de släpper sin EP "The last 20 minutes" och första singeln  "this reflection bears no resemblance".