torsdag 28 februari 2013

Brott och straff - 24 7

Brott & Straff håller sitt löfte att släppa en låt i månaden hela 2013.
Låt nummer två finns ute nu...
"24 7"

Raggare United - Du är stark


När jag känner mig ledsen och svag brukar jag lyssna på Raggare United's låt "Du är stark". Då blir jag glad och stark!

tisdag 26 februari 2013

Moron Express - Radio Song

Punkrockbandet Moron Express från Frösön gör rock med melodierna i centrum!


2011 släppte de skivan "One way out" och förra året släppte de åtta låtar på en platta som de kort och gott kallade "EP". I år gav de oss nya smakprov med låtarna "Endless road" och "Prick" på samlingsskivan "Hotet från skogarna". Och i veckan la de upp den helt nya låten "Radio Song" på Soundcloud...

måndag 25 februari 2013

Faråker - Allt som är skit


Allt som är skit
Allt det sämsta i ditt liv
det går över och förbi

Alkberg tolkar Nord & Syd.



Nord & Syd släpper sin nya singel ”Inte Idag” nu på fredag ( 1 mars 2013).
Som en liten trumvirvel inför detta kommer en artist att tolka låten varje dag den här veckan. I dag är de måndag och Mattias Alkberg är först ut med att lägga vantarna på denna vackra popsång. De andra artister är Annika Norlin, Johan Borgert och Ulf Stureson.

Artisterna har inte fått lov att ta del av originallåten, tempo eller arrangemang. De har bara fått texten med noter och ackord. Vill du själv göra din egen version av låten så kan du hämta noterna här

söndag 24 februari 2013

Hyper Heart - ICU // Rise To Fall

Hyper Heart fortsätter att leverera bra popmusik paketerat i toksnygga skivomslag!
Den här gången är det den vackra indieballaden "ICU" följt av den mer fartfyllda låten "Rise To Fall" som vi får ta del av.






Gruppen har tidigare släppt singlarna "Eris" och "Fill me up".


Medlemmarna Robert Svensson, Ludvig Bergström BjörnNick MartinMarkus Bergström Björn och Kristoffer Vinell kommer från gamla kända indieband som Mixtapes & Cellmates, Prins Eugen, Raketen! och Den Stora Sömnen.

lördag 23 februari 2013

Hanna Turi - You Collect



En del låtar berör mig redan från första tonen!
Som när Hanna Turi från Falun sjunger inledningsraden i låten "You Collect":

You collect your things 
in my flat 
with a tear in your eye


...blir jag helt tagen innan första ackordet hunnit klinga ut.




2011 släppte Hanna Turi albumet "Some old tapes".
Hon har nu laddat om batterierna och jag måste erkänna att jag, efter den här låten, är grymt nyfiken på hennes kommande material!

torsdag 21 februari 2013

Rigas - Hejdå i förskott


Alla dom som vet hur man för sig
Dom som inte dansar mer
Dom som inte längre rör sig

onsdag 20 februari 2013

Juntan - Pengarna rullar in


Reggae-soundet har rotat sig ordentligt i den Göteborgska musiken! Majornas egen Kapten Röd kan ta åt sig en stor del av äran, men det finns många fler Göteborgsband som lyckats få in soundet snyggt i sin musik. I slutet av januari släppte Obsklassen sin EP "Dö själv och låt andra leva" och i februari kom ännu en reggaedoftande EP. Nämligen Göteborgsextetten Juntan's EP "Pengarna rullar in".

Det handlar inte om någon renodlad reggae... Utan snarare klassisk funk kryddad med ska- och reggaerythmer. Juntan är egentligen inget band för mig. Jag kan inte riktigt placera dem i någon av mina favoritgenrer pop- indie- punk-. Fast när jag lyssnat igenom låtarna ett par gånger så väcks ändå någonting inom mig. Jag minns gamla låtar och riff från skivor som jag gömt längst in i skivhyllan. Red Hot Chili peppers, Living Colour, 24-7 Spyz och Spin Doctors. Inget är stulet, men det är någonting i den där slapbasen som får mig att minnas tillbaka till mitt 90-tal.

Juntan's "Pengarna rullar in" kommer inte att finnas med på min lista på låtar som jag minns från 2013. Men gruppen ska ha ett stort tack för att de fick mig att minnas tillbaka till en tid som jag nästan hade förträngt.

Fast det viktigaste med Juntan's musik är nog inte själva soundet, 
utan det genomtänkta politiska texterna...

Hjärta - Borde vara jag (videon)

I dag var det premiär för videon....

måndag 18 februari 2013

Svartklubb + Konst = Svartkonst


Indiepunkbandet Prinsen av Bhutan från Kalmar har precis släppt sin dubbelsingel "Svartkonst" innehållande låtarna "Svartklubb" och "konst".
Skön energisk rock som sätter sig!


Gruppen är ett riktigt modernt rockband som har tagit vara på dagens fantastiska möjligheter. Det vill säga de har spelat in och mastrat skivan själva med en dator i replokalen och släppt den på Spotify och itunes. Fler band borde lära sig och ta efter! Skippa dyr studiotid och dissa skivbolagen!

Bra jobbat Prinsen av Bhutan!

söndag 17 februari 2013

Nepal - Valley

På väg ut från Sticky Fingers igår, efter Men Without Hats fantastiska spelning, sprang jag på Björn Osbeck som spelar gitarr i Göteborgsbandet Nepal. Björn och jag spelade själva tillsammans i ett annat band för snart 10 år sen! Han berättade att Nepal skulle spela live på Sticky senare under kvällen. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle stanna och titta. Men eftersom jag redan tagit ut jackan från garderoben och stod i dörren på väg ut så beslöt jag mig för att åka hem...


Jag lyssnade däremot på Nepal's nysläppta singel "Valley" ett par gånger i bilen på vägen hem. En skön stämningsfylld indiepärla med vacker stämsång. Ett fyra minuter långt, välproducerat mästerverk som tåls att höra flera gånger...


Nepal består av
Svante Osbeck
Björn Osbeck
Mikael Pihl
Daniel Georgsson
Philip Rafstedt
Erik Erdelius

Men Without Hats - Lite Bilder

Lite bilder från gårdagens spelning på Sticky Fingers...






lördag 16 februari 2013

Men Without Hats på Sticky Fingers!



Ikväll spelar det legendariska new wave bandet Men Without Hats från Canada på Sticky Fingers i Göteborg. Och jag ska självklart dit! Deras låt "Safety Dance" från 1982 har alltid varit deras självklara hit. Den har dessutom givit namn till en av Göteborgs fräckaste klubbar - SAFETY DANCE.

Personligen vet jag inte vilken som är min favoritlåt.... b-sidan "Security" på nyss nämnda singel har alltid varit en favorit. Likaså "Utter Space" som också är en gammal b-sida. Vi får inte heller glömma bort "Antarctica", "I got the message", "Where do the boys go" och "The girl with the silicon eyes". Ja, deras hitlista kan göras lång....

Mars TV

Fast det bästa av allt är ju att ett av Sveriges bästa synthband, Mars TV, är förband!
Vilken kväll detta kommer att bli...

torsdag 14 februari 2013

Duellen - Fabriken



Det gamla kultskivbolaget A West Side Fabrication från Skelefteå, som var riktig heta under 90-talet, fortsätter att leverera bra poplåtar även 2013. På sin nysläppta samlingsskiva "Svenska ord från A West Side Fabrication (del 2)" kan du bland annat avnjuta inledningsspåret "Fabriken" med Uppsalakvintetten Duellen.

Jag tröttnar aldrig på svensk indie!

onsdag 13 februari 2013

Hjärta - Borde vara jag


Svenska synthgruppen Hjärta släpper sin andra singel idag (lagom till alla hjärtans dag). Fan va bra de är!!! Inte konstigt att den svensksjungande synthtrion blivit kända enda borta i Tyskland.

Efter förra singeln "Snälla håll käft" (läs tidigare blogginlägg här) kommer nu den något mer fartfyllda uppföljaren "Borde vara jag"...

tisdag 12 februari 2013

DEN SVENSKA SYNTHEN



Jag lånade boken
på biblioteket häromdagen.
Den får högsta betyg av mig!
@@@@@

Det var bara en sak som 
inte var bra med den!!!
...jag var inte med i den.

måndag 11 februari 2013

Automobilist - The Collapse


För ett tag sen upptäckte jag den svenska trion Automobilist EP "The Collapse".
Underbart härlig experimentrock från Malmö! Påminner till viss del om Talking Heads tidiga plattor, vilket främst beror på sångaren Anders Tillaeus ljuva stämma som inte är helt olik David Byrnes...

Lyssna på "The Collapse" här...

söndag 10 februari 2013

Maybe Canada släpper uppföljare...


Hösten 2011 tipsade jag om Maybe Canadas första EP (läs här).
Nu kommer uppföljaren som kort och gott heter "Maybe Canada - 2".
Magnus Hansson fortsätter att skriva fantastiska poplåtar kryddade med country.
Med sin fantastiska sångröst ger han dessutom låtarna en extra knuff upp i det blå.

Lyssna bara på hans kärleksförklaring till Göteborg...

tisdag 5 februari 2013

Lovisa Negga - Mihá Ja Gievrra


Jag har knappt hunnit lyssna igenom Lovisa Neggas nya album "Synd" innan hon överraskar mig med en helt ny låt.... på Samiska! "Mihá Ja Gievrra" heter den och går att ladda ner eller köpa här.


måndag 4 februari 2013

Danny - Celebrate 2Night

Danny Djordjevic från Serbien fortsätter att slänga ur sig danslåtar
i Avicii och Swedish House Mafia's anda...



Läs tidigare blogginlägg om Danny här.

söndag 3 februari 2013

Division Of Laura Lee - Old Gold


Det var längesen man hörde något nytt från Vänersborgsbandet Division Of Laura Lee. Men nu kan vi njuta av nya singeln "Old Gold" medan vi väntar på att albumet "Tree" ska släppas...