onsdag 29 maj 2013

Kan inte bara du gå och dö? (En kärleksförklaring)


När den svenska sångerskan Samia, med sin vackra sångröst, idag släppte singeln "En kärleksförklaring" så hade jag väntat mig en riktigt mysig kärleksballad. Jag blev lite ställd när låten inleddes med ett fett reggae-beat och den inledande textraden "Kan inte bara du gå och dö". Jag förstod snabbt att kärlekstemat i den här låten rörde sig på ett helt annat plan. När jag väl fattat galoppen måste jag erkänna att detta var riktigt bra.

Reggae verkar vara riktigt hett på den svenska västkusten (och i Skåne så klart). De två låtarna, "En kärleksförklaring" och "Låt aldrig natten ta slut", på Samia's nysläppta singel skulle lätt passa in i en playlist ihop med Silversystrar, Äkta Kärlek, Kapten Röd, Svenska Akademien, Syster Sol, Obsklassen, Medina, General Knas, Dani M och Labyrint.

...ingen sommar utan reggae!

tisdag 28 maj 2013

Fågelmåsen är stor nu.


Det är snyggt, spännande, vackert, fantasifullt, elektroniskt, nyskapande, harmoniskt och enkelt. Jag snackar naturligtvis om "Fågelmåsen är stor nu". En av fyra låtar som gruppen Eluna släpper under namnet "Drömmar och andra fobier"  på skivbolaget Zeon Lgith Kassett.


Eluna är Sebastian Karika från Borås.

fredag 24 maj 2013

15 Saknader.


Saknaden kom som en åskskur
Kunde bara vänta på att det skulle ta slut
Jag väntade och väntade
Men det bara fortsatte
Jag är inte skapt för denna väntan

torsdag 23 maj 2013

Världens Räddaste Land.

Mera Punk!!!

Alonzo & FAS 3 (The Album).


Det var alldeles för längesen som jag tipsade om någon bra, ny, svensk punkplatta...
Därför gör jag det nu!
Alonzo & FAS 3's självbetitlade album "Alonzo & FAS 3" är här!
Det bästa som har hänt sen jorden blev till?
Allt som Inge Johansson lägger sina händer på blir magiskt!

onsdag 22 maj 2013

Stormakten - Du har smittat mig


Stormakten gillar att ligga! För att fira RFSU på dess 80-årsjubileum presenterar det malande syntbandet den härligt snuskiga "Du har smittat mig". Både låten och videon är en lek med ord, bilder och känslor ackompanjerat av gamla skimrande syntar och ett pulserande beat. "Du har smittat mig" är även ett förspel till höstens kommande platta.

fredag 17 maj 2013

Ms. Henrik - Blue Velvet Frank EP


Ms. Henrik's låt "Doing it for the man", som släpptes tidigare i år, är en god kandidat i kategorin årets bästa låt. I dag släpper han uppföljaren: EP'n "Blue Velvet Frank EP". Ms. Henrik är utan tvekan Sveriges hetaste artist just nu.....

måndag 13 maj 2013

Sara Thuresson - Till lags



Jag har längtat
och väntat
så nu böjer jag mig 
i en omöjlig vinkel
för att du är där

söndag 12 maj 2013

Jag gillar Boman...


Alice Boman! 
Alice känns som en naturlig fortsättning på alla fantastiska indiesångerskor som styrt vårt Svenska land under många år...
Stina Nordenstam, Sophie Zelmani, Anna Ternheim, Ane Brun, Nina Ramsby, Laleh, Frida Hyvönen, Lykke Li, El Perro Del Mar, Marit Bergman, Britta Persson, Annika Norlin, Nina Persson, Sofia Talvik, Jenny Wilson, Regnia Lund, Timo Räisänen (skoja bara).

Den 22 maj släpper Alice Boman från Malmö EP'n "Skisser" där låten "Waiting" finns med...

torsdag 9 maj 2013

PWS skivdebuterar idag!


Club/Dance-projektet PWS består av Oskar Hvass som står för både sången och produktionen på sin debutskiva "PWS-EP" som släpptes idag (9:e maj 2013)


Musiken är elektronisk med en stor dos klassisk popmusik. Spontant när jag lyssnar kommer jag att tänka på Juvelens debut-EP "Juvelen" som släpptes 2007. Jag kommer även att tänka på Per Störbys soloprojekt Pearl Fiction's debutalbum "Painted Wolf" som släpptes i fjol.

Alla dessa tre skivor har flera saker gemensamt. Alla tre är debutskivor, det är skapade av främst en person och det bjuder på fantastisk elektronisk popmusik. Om PWS kommer att nå samma framgång som Juvelen och Pearl Fiction återstår att se. Fast är världen rättvis så borde skivans förstaspår "Fox" spelas på varenda radiostation i landet inom en snar framtid.....

lördag 4 maj 2013

Shatoo - Nothing that I wouldn't do



Medlemmarna i det norska bandet Shatoo var bara 15-17 år gamla när det släppte sitt debutalbum "A true story" 1987. Idag, 26 år senare, låter de precis lika synthiga och koola som då....

Lyssna på nya låten "Nothing that I wouldn't do"



Jämför den skäggiga farbrorn som sjunger "Nothing that i would do"
med den söta pojken som sjöng gruppens debuthit "Overload" från 1987...

fredag 3 maj 2013

PSB - Axis

Mina barndomsidoler från 80-talet fortsätter att göra bra musik 2013.....