söndag 9 oktober 2011

Ane Brun på Trädgårn.


Ane Bruns konsert på Trädgårn i fredags var ingen konsert utan en installation....... En väldigt vacker sådan!
Men snygg ljussättning, fantastiska musiker och sjön sång förmedlade Ane sitt eget konstverk till publiken. Och puliken tog stolt emot hennes eget signerade konstverk med öppna armar.

Ane Brun och Jose Gonzalez.

Det är svårt att bara ställa sig och sjunga en Ane Brun låt..... Oftast blir det att jag med lite lätt falsett på rösten sjunger "Do you remember!" för att sedan tystna snabbt igen. Eller så kan jag möjligtvis dra en textrad ur någon av hennes covers "True Colours" eller "Big in Japan".
Nej hennes konsert i fredags bjöd inte på någon direkt allsång, men det var ändå mycket stämningsfullt och vackert. Och när stämningen blev som allra starkast, som t ex i hennes senaste hit "Do you remember" stod hela publiken och klappa händer i takt till de gungande trummorna. Annars stod vi bara helt tyst och lyssnade på Anes vacka sång.


Det var flera bra artister på scenen denna kväll. Vid pianot satt ingen mindre än Martin Hederos. Och när Ane drog i gång med låten "Worship" stegade Jose Gonzalez  själv in på scenen och de bjöd på en vacker duett.
Bäst var när Ane sjöng en av sina sånger på norska.
Fast kvällens allra bästa var nog ändå Ane Bruns Cellist Linnea Olsson. En ung tjej från Halmstad som dessutom fick äran att agera förband. Med bara en cello och sin egen röst förmedlade hon fantastiskt vackra låtar. Hon loopade ljudet på sin cello och byggde på så sett upp grymma arrangemang. Lägg namnet Linnea Olsson på minnet..... Henne kommer vi höra mer av i framtiden!

Vi avslutar med en snutt av "Big in Japan".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar