söndag 13 maj 2012

Synthbandet D.A.F lirar punk på nya plattan.

Visst har det alltid funnits ett sound av punk i de tyska synthbandet D.A.F's musik. Jag minns när jag gick på högstadiet och en klasskompis spelade LP'n "Alles ist gut" för mig första gången. Jag var van vid att lyssna på hederlig synthpop som Depeche Mode och Pet Shop Boys, men de här lät som något helt annat. Fast det var fortfarande bra! Jag tycker fortfarande att "Der Mussolini" är en fantastiskt bra låt, som jag fortfarande slänger på ibland.

I dag lyssnade jag på deras nya album "Ein produkt der deutsch-amerikanischen freundschaft". 22 stycken korta låtar namnade från Bild1-Bild22Hade jag inte läst att det var D.A.F som låg bakom låtarna, så hade jag trott att det var ett exprimentellt punkband som gått loss på instrumenten. Men om man anstränger sig och lyssnar ordentligt så hör man deras industrisound i bakgrunden någonstans bland de distade gitarrerna och trummorna.


Eftersom synth och punk är mina favoritmusikstilar tyckte jag att den här skivan var rolig!


Fick precis reda på att detta är en återutgivning av deras första skiva från 1979. Tänk så tokigt man kan blogga ibland......

4 kommentarer:

  1. Inlägget på FB anmält. SPAMMARE!!!

    SvaraRadera
  2. Har du inte stake nog att stå för dina åsikter med namn, så är det ingen som bryr sig om vad du har att säga!

    //
    Lars Andersson

    ps Keep posting Peter :)

    SvaraRadera
  3. Dax att poppa popcorn igen! :-)

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att du gjorde rätt i att spamma de här inlägget! Speciellt med tanke på de faktum att jag precis fått veta att jag gått ut med fel information. Skivan är nämligen inte ny... Den släpptes 1979!

    SvaraRadera