söndag 8 januari 2012

Att låtsasröka är ofarligt!

Jag röker inte!
Jag brukar tala om för mina vänner hur fula de är när de röker (speciellt på kort). Som väl är så har jag inte så många vänner som röker längre... En kille i mitt innebandylag är ännu värre än mig och brukar ringa på hos grannarna och skälla ut dem för att de röker på altanen.

En av anledningarna till att Pernilla Wahlgren gick till
attack mot Freddie Wadling i sin blogg var för
 att han rökte på den här bilden.
Fast en låt som jag hörde förra året fick mig att tänka om lite grann..... det är ju faktiskt inte farligt att låtsasröka! Att man leker att man håller en cigarett mellan fingrarna och fimpar den under foten. Det är väl egentligen den enda typen av rökning jag har sysslat med (som barn). De fräckaste var om man tjatade till sig de där sötlakrits piporna i affären. Sedan stod man och låtsasrökte tills man var helt svart och kladdig om läpparna.


Låten som jag syftar på är rap-duon Far & Son's låt "Ciggdansen". Videon inleds med texten:

VARJE ÅR DÖR 7000 SVENSKAR AV RÖKNING
INGEN DÖR AV LÅTSASRÖKNING

Far & Son har varit rätt så omtalade på sista tiden, inte minst på nyheterna. Efter att de gjorde en cup i direktsänd radio och sjöng en låt om knark under Radiohjälpen. Detta är ingenting jag stödjer, men det var ju ett smart sätt att skapa publicitet på. Men att låtsasröka är som sagt ofarligt....







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar