torsdag 12 april 2012

Vivid Recollection - Album debuterar.

Det finns en oskriven regel på hur bra ett svenskt, icke tidigare känt, debutband får vara på skiva. Det är liksom inte helt okej att bara komma från ingenstans och tro att man kan låta som Coldplay på första plattan, utan att ha gjort några taffliga försök först. Skulle gitarristen t ex spela en riktigt bra gitarrslinga i någon låt är det nästan så han måste be om ursäkt för de efteråt. Man måste liksom jobba sig uppåt efter en hårt rankad skala och efter några års erfarenhet kan man tillslut bli betraktad som en riktig studio musiker..... om man har tur.

En svensk debutskiva från ett okänt svenskt band ska helst vara lite lo-fi producerad och låtarna ska inte låta riktigt klara ännu. Visserligen gillar jag den typen av musik....... Sedan efter några år kan man prata om hur bandet utvecklats från första plattan....osv.

"Nova"

Uddevalla bandet Vivid Recollection har skitit i alla oskrivna regler inför sin debut. Skivan "Nova" är välproducerad och låtarna är riktigt bra. Den låter som Coldplay! Gruppen har gjort den ultimata plattan på första försöket! Vad ska de göra härnäst? Kanske en ännu bättre platta..... Jag tycker de gör helt rätt! Varför ska man göra någonting halvbra när man har både förmågan och talangen att göra de skitbra?
Sångerskan Sarah Klang ger allt vad hon har i varenda låt, och de andra medlemmarna Rikard HallénJoel MansourPontus StrömbergJens Randrup och Joakim Andrén skapar fantastiska ljudbilder med sina instrument..... Och de behöver inte be om ursäkt för de efteråt!
Sju stycken låtar, samtliga lugna och stämningsfulla, bjuds på denna debut. Den avslutas med singeln "Relief" som bandet släppte för några månader sen. Den gav en försmak på att den här releasen skulle bli något speciellt......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar