söndag 27 mars 2011

TV och radio satsade stort på EARTH-HOUR i år.

I går var det Earth-Hour kl 20.30-21.30. Det betyder att alla människor skall stänga av sin ström hemma under en timma, för att spara energi. Alla bidrar på sitt sätt och jag var imponerad att även TV och radio tagit fasta på detta i år. Genom att köra så dåliga program att  folket frivilligt stängde av sina TV och radioapparater.
Flera TV-kanaler hade redan dåliga program på tablån sedan tidigare. SVT 2 Körde ju sitt nya program "Smartare än en femteklassare" med Lasse Kronér i spetsen och TV4 körde "Körlsaget". Även Kanal 5 passade på att köra två avsnitt i följd av "America's funniest homevideos" för att dra sitt strå till stacken.
Men de fanns fler knep för att få folket att stänga av. Både SVT 2 och P2 körde långa Opera föreställningar under Earth-Hour för att vara på den säkra sidan. Flera TV-kanaler hade även letat fram riktigt dåliga långfilmer. TV3 visade klassikern "Ben Hur" medan TV4+ körde "Men in Black 2".
Men den kanal som jag tycker engagerade sig allra bäst i Earth-Hour var ändå P4! Genom att köra en live spelning med Amanda Jenssen mitt under den elfria timmen kunde de stolt säga att de hjälpt till med att spara energi. TV8 visade "Morden i Midsomer".

1 kommentar: