torsdag 2 juni 2011

...stock festivalerna kommer på rad!

I Augusti 1969 annordnades för första gången musikfestivalen Woodstockfestivalen. Den kallades för Woodstock eftersom man från början planerat att ha den i staden Woodstock, New York. Men när de inte fick tillstånd tog de kontakt med en lantbrukare med mycket mark och problemet var löst.... Arrangörerna hade räknat med ca 200.000 festivalbesökare men de kom över 500.000. Woodstockfestivalen 1969 har blivit en milstolpe i rockmusikens historia. Flera svenska festivaler har tagit efter namnet.

Trästocksfestivalen 21-23 Juli
En av Sveriges största gratis festivaler är Skelefteås Trästocksfestival. De firar 20 år i år. Festivalen brukar alltid bjuda på något gammalt Skelefteå band. I år har de bland annat bokat gamla Sahara Hotnights. Fler intressanta bandbokningar: Säkert, Le Kid, Those Dancing Days, Ola Magnell och Stefan Sundström.
Jag spelade själv på festivalen med Waterbug 1998.

Snuss-stocksfestivalen 22-23 Juli
För några år sen började ett gäng Stenungsundare att ha en festival hemma i sin trädgård. Festivalen har vuxit och numera håller de till ute på Råön. Artister som 047, Pontiac and the too tough to die trio, Obsklassen och Raggare United har uppträtt under åren. Intressanta bokningar i år: The Archers, Salvadir och The Stomping Academy.
Jag spelade själv på festivalen med Syster Ingrid 2009.

Tumstockfesivalen  29-30 Juli
Festivalen håller till i Musikparken i Helsingborg och firar 10 år i år. Hårdrocksbandet 8Stone kommer bland annat dit och spelar. Fler band som besöker festivalen: Faithful DarknessReciepe For Disaster, South Harbour Ringers och Fauiler To Communicate.

Äggstocksfestivalen 12-13 Augusti
Kanske de allra fyndigaste namnet....... Vet inte så mycket om festivalen förutom att den håller till i Karlshamn. I år spelar bland annat banden: Splattered Mermaids, Granny Goes Streetfight och Kräk.

Till sist vill jag bara visa de fina bildspelet som jag slängde ihop i Windows Moviemaker efter Snuss-stock 2009. Visst blir man lite festivalsugen......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar