onsdag 13 oktober 2010

Bygga med lego - Den perfekta terapin!

Hur hinner man med ett heltidsjobb, en tvåbarnsfamilj, Ett punkband och Ett soloprojekt. Det fungerar bra med lite planering men framför allt så är det viktigt att man hinner med att njuta på varje ställe, att befinna sig i nuet. Det är inte alltid så lätt men ibland funkar det. När jag är hemma med barnen så har jag en favorit syssla: Att bygga med lego! Det kan uppfattas som barnsligt, men det är minst lika avkopplande som att lägga ett 1000 bitars pussel. Begrepp som en röd fyra eller en blå tvåa är vardagssnack för mig och min son när vi bygger med lego. Det finns inget som är mer avkopplande än att sitta på golvet och bygga.

Super Mario

Med internets hjälp har vi dessutom lyckats rota fram originalritningen till min gamla polisstation som jag fick i julklapp någon gång i början av 80-talet. Är du själv lite nyfiken på att leta upp någon av dina gamla legoritningar så kan du klicka här.  The Birckfactory är ett perfekt ställe att leta på. Med hjälp av de olika länkarna som finns så går det lätt att klicka sig fram.
För tillfället håller vi på och bygger en sjörövarstad på frihand. Vi har inga foton på den.... Lite får man ha för sig själv.

Dagens soundtrack: Computer Killed The Recordstore "I.W.A.L.Y"

1 kommentar:

  1. Lego är ju hur kul som helst!
    Tänk känslan att hälla ut allt Lego på golvet och bara börja bygga massa fantastiska tingestar. Synd att den nya tidens Lego är så specialiserat - man kan nästan bara bygga det som är på förpackningen. Det var bättre förr, då det inte fanns några specialbitar. Det gynnade fantasin och kreativiteten.

    SvaraRadera