måndag 16 augusti 2010

Måndag: Detta har hänt....

Vem uppfann måndagen? Det måste varit den mest meningslösa uppfinning som någonsin skådats. Den fyller ingen funktion, den finns bara där i starten på veckan som ett stort svart hål som gapar ut i tomma intet. De andra dagarna fyller på något sätt en funktion, men just måndagen är helt meningslös. Fast samtidigt är jag väl medveten om att detta inte är sant.

Skulle måndagen varit lika rolig som de andra dagarna så skulle vi aldrig haft någon variation. På så sätt skulle vi heller inte uppleva den fantastiska lycka som man kan göra vissa dagar (t ex fredag) eftersom vi då inte hade upplevt den tunga måndagen i börja på veckan. Kurt Olssons gamla klassiker "Lördag hela veckan" är ju ett lysande exempel. Skulle vi haft lördag hela veckan så skulle vi tycka att de vore jätte skönt under ett par veckor. Eller kanske rentutav ett par månader. Men sedan skulle de bara bli långtråkigt och man skulle tillslut gå och längta efter en riktigt seg Måndag.

Börja måndagen med en kopp kaffe.

Om vi tänker oss hela veckan likt en fuga. Till exempel en fuga av Sebastian Bach.
Då blir måndagen den enkla inledningen, introt till hela de stora verket. Som sedan hela tiden byggs på, för att tillslut explodera på fredag och lördag i en stor matta av stråkar och slagverk. Söndagen får sedan stå för outrot och verket är fullbordat.
Utan måndagen hade detta musikstycke adlrig blivit till, stråksektionen och trummslagarna hade bara stått och gäspat lite medan de hade tittat på varandra.

Dagens soundtrack: Boomtown Rats "I don't like mondays"




Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar